Stability

Miért gyere stability edzésre?

Tökéletes kiegészítés sportolóknak. Cél a prevenció, törzs és mély izmok edzése mellett fejlesztjük a koordinációt. Választ ezt, ha szeretnéd ízületeidet megerősíteni, illetve javítani a koordinációdon.

A Stability edzés helye és szerepe az edzésben:
Sokan értetlenül állnak az egyensúly gyakorlatokkal szemben, jól néz ki de minek csináljam? Teszik fel a kérdést. Egy egyszerű gyakorlat (plank, nyomás, elemelés, fekvő…stb.) stabil helyzetben is fejleszti a stabilitásod.
Azonban az esetek többségében a törzs stabilitását elcsaljuk, mert nincs mi rákényszerítsen. Ez viszont sérülésekhez vezethet.
Itt jön képbe az INSTABIL környezet. Manapság mindenki plank-el, na de hogyan? Írják, hogy percekig tartják, de a vállukon kívül nem sokat éreznek, majd ugyan ez egy BTA boardon vagy balance párnán már csak félpercig megy és a hasukat érzik.

Az instabil helyzet rákényszerít a helyes tartásra, így a megfelelő izomcsoportokat kapcsolja be. Ha ugyan azt a gyakorlatot vissza tesszük stabil környezetbe (pl: talajon állva), már tudjuk, hogy mit is kell használni és képesek leszünk a nagyobb teljesítményre.

Röviden: Megtanítjuk az agyunkat, hogyan kapcsolja be a megfelelő izomcsoportokat. IDEGRENDSZER EDZÉS

Kiknek ajánljuk a stabilityt?

Alapvetően kiváló belépési pont a kezdők számára is, főleg, ha alapvetően kevés mozgás, állás tölti ki a mindennapokat. 

Ajánljunk mindenkinek, aki színesíteni szeretné az edzésprogramját. 

Amellett, hogy jelentősen javíthatod a koordinációdat és a speciális izmaidat, kiváló lehetőség azok számára is, akik valamilyen sérülésből szeretnének fokozatosan felépülni, és visszajutni arra a szintre, hogy gond nélkül végezzenek más funkcionális edzéseket vagy versenysportokat.

Ajánljunk sportági kiegészítésnek, kiválóan tudták beépíteni már triatlonosok, vagy akár technikai sportokat űzők az edzésprogramjukba. 

Kik tartják?

Reisz Dani, edzőbá

 

Kattints ide és nézz további képeket az edzésekről!