Híreink

Bemutatkozik: Berdó-Csanálosi Dóri

Berdó-Csanálosi Dóra vagyok. Sportedzőként testépítés-fitness szakon végeztem, de több év konditermi edzés után olyan edzésformát kerestem, ami nem válik unalmassá és fejleszti az erő-állóképességet. Hat évvel ezelőtt kezdtem el crosstraining edzésekre járni, ami azonnal szerelem lett.

Az edzések hatására kezdtem el a súlyemeléssel komolyabban foglalkozni, négy éve vagyok a Pécsi Súlyemelő Egyesület tagja, három éve pedig a bírói vizsgát is letettem,azóta bíráskodok súlyemelő versenyeken.

A súlyemelés azért fogott meg ennyire,mert itt nem csak az erő számít,hanem az idegrendszer is fontos szerepet játszik,fejleszti az agy-izom kapcsolatot, a koordinációt, gyorsaságot,robbanékonyságot. A crosstraining edzések egyik alapköve a súlyemelés, ugyanakkor funkcionális jellegénél fogva nagy hangsúlyt fektet a törzs izmainak erősítésére, valamint a saját testsúllyal végzett gyakorlatokra is.

Ezt az edzéstípust kezdőknek és haladóknak egyaránt ajánlom,mindazoknak,akik szeretnének erősödni és a mozgákoordinációjukat fejleszteni. Várok mindenkit egy jó hangulatú edzésre kedden és csütörtökön 20 órától!

További híreink