Híreink

Obstacle Run Skill Szeminárium – 2019.09.07

Különleges szeminárium lehetőség a Doboz Mozgásközpontban a manapság egyre nagyobb teret hódító akadályfutás témakörben!

☝🏻Gondoltál már arra, hogy például milyen légzéstechnikát kell alkalmazni egy majomlétrán?
☝🏻Vagy, hogy a rotátorköpeny, így a vállízület milyen terhelésnek van kitéve egy-egy akadály leküzdésekor?
☝🏻Vagy arra, hogy terepfutás fejlesztésére milyen edzőtermen végezhető stratégiát lehet kialakítani?

Itt sok mindenre választ kapsz, talán olyan dolgokra is, amit eddig nem jutott eszedbe kérdezni sem, pedig fontos lenne‼️

Mint minden komoly sportteljesítménynek, a magas szintű akadályfutásnak is a helyesen kialakított mozgásmintákra kell épülnie! Ha az alap sérült, akkor a továbblépés nehezebb, vagy akár veszélyes is lehet!

A szemináriumon bepillantást nyerhetünk a megfelelően kialakított korrekciós stratégia kialakításába, és képet kaphatunk saját mozgásmintáink aktuális állapotáról – és persze tanácsot a problémák orvoslására. Ezt követően a képességfejlesztésre kerül a hangsúly, vagyis arra, hogy különböző kategóriákba sorolható akadályok (kúszásos, mászásos / függeszkedéses / ugrásos / cipeléses / ügyességi) leküzdéséhez milyen alapvető képességekre lehet szükség, és ami még fontosabb, ezek fejlesztésének mik az optimális módszertana, progressziója.

Érdekességként pedig betekintést nyerhetünk a falmászás (boulder) technikájának alapvető elemeibe is, amely meglepően hasznos információkat rejt magába!

Előadó: Bodó Dávid, Kettlebell Instruktor és Mozgásminta Szakértő, egyetemi oktató és kutató motoros képességek fejlesztése témakörben. Kutatási területe főként a saját testsúlyos (calisthenics) edzés szervezetre gyakorolt hatásának vizsgálata. 10 éve tart csoportos és személyi edzéseket, 4 éve pedig az egyetemen, mint doktorandusz, majd oktató tevékenykedik a testnevelés és sporttudományi intézetben. „Előadásaim általában az elméleti alapokra fókuszálnak, melyhez PPT prezentációt használok, azonban fontosnak tartom a tanultak azonnali gyakorlatba ültetését, így szükség lehet a füzet és toll mellé sportruházatra is!”

Facebook esemény oldala

További híreink